MaagDarmLever.nl

Anatomie en aandoeningen binnen het MDL-gebied.

MaagDarmLever.nl

Pancreas (alvleesklier) enzymen

Alvleesklier

Creon

Creon (werkzame stof: pancreatine) is een geneesmiddel ter behandeling van een tekort aan de enzymen van de alvleesklier. Het bevat de spijsverteringsenzymen van de alvleesklier in de vorm van microkorrels, die beschermd zijn tegen de invloed van het maagsap.

Deze microkorrels zorgen voor een gelijkmatige verdeling over de maaginhoud, zonder dat de enzymen als gevolg van maagzuur afgebroken worden. In de dunne darm lost, doordat het daar minder zuur is, de laag van de microkorrels op en komen de enzymen vrij zodat zij hun werking kunnen doen.

Creon wordt gebruikt bij een onvoldoende werking van de alvleesklier.

Creon is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Creon

Bekijk hier de bijsluiter van Creon 150 mg, Creon Forte 300 mg en Creon Xtra Forte 400 mg (via CBG).

Pancrease

Pancrease (werkzame stof: pancreatine) bevordert de spijsvertering. Lipase, amylase en protease, de werkzame bestanddelen in Pancrease, zijn belangrijke stoffen voor de spijsvertering. Ze worden door de alvleesklier (pancreas) gemaakt. Pancrease wordt voorgeschreven als de alvleesklier niet goed werkt.

Een onvoldoende werking van de alvleesklier kan voorkomen bij taaislijmziekte (cystische fybrose), bij een langdurige ontsteking van de alvleesklier, na een operatieve verwijdering van de alvleesklier, na bepaalde maag- en darmoperaties of bij afsluiting of verstopping van de afvoerkanaaltjes van de alvleesklier door een gezwel.

Pancrease is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Pancrease

Klik hier voor de bijsluiter van Pancrease (via CBG).

Panzytrat

Panzytrat (werkzame stof: pancreatine) behoort tot de groep van de zogenaamde alvleesklierenzymen. Met alvleesklierenzymen worden de spijsverteringsenzymen van de alvleesklier (= pancreas) bedoeld. Deze enzymen zijn: lipase, amylase en protease. Het enzym lipase breekt het vet in voedsel af, amylase breekt zetmeel af en protease breekt eiwitten af.

Panzytrat is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Panzytrat
Klik hier voor de bijsluiter van Panzytrat en Panzytrat LD (via CBG).

Google Analytics cookies uitschakelen.