MaagDarmLever.nl

Anatomie en aandoeningen binnen het MDL-gebied.

MaagDarmLever.nl

PDS medicijnen

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)Medicijnen voor het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Aeropax

Aeropax (werkzame stof: simeticon) behoort tot de groep geneesmiddelen die gasvorming in het maagdarmkanaal verminderen.

Aeropax kan worden toegepast wanneer grote hoeveelheden lucht zijn ingeslikt;

  • Bij opgeblazenheid: ophoping van gassen of lucht in maag of darmen, ook indien dit een gevolg is van onjuiste voeding of gebrek aan beweging, bijvoorbeeld bij bedlegerigheid;
  • Bij een opgeblazen gevoel ten gevolge van een ontsteking van de maagwand, een ontsteking van een darmuitstulping of na een operatie;
  • Vóór onderzoek van de maag (gastroscopie) of röntgenonderzoek van het maagdarmkanaal.

Aeropax is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Aeropax

Lees hier de bijsluiters van Aeropax 10 mg/ml emulsie en Aeropax 40 mg tabletten (via CBG).

Duspatal

Duspatal (werkzame stof: mebeverine) hoort tot de synthetische anticholinergica. Dit zijn geneesmiddelen, die bestemd zijn voor behandeling van het prikkelbare darm syndroom. Duspatal wordt gebruikt bij: Het prikkelbare darmsyndroom. Klachten die hierbij kunnen optreden, zijn: darmkrampen, buikpijn, verstopping of diarree, een opgeblazen gevoel en/of winderigheid.

Duspatal is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Duspatal

Klik hier voor de bijsluiter van Duspatal Retard 200 (via CBG).

Google Analytics cookies uitschakelen.